Incheck
Een incheck is telefonisch met je doornemen welke eventuele scène opgenomen gaat worden, waar en bij wie je je moet melden, wat er van je wordt verwacht, welke kleding je moet meenemen, hoe laat je aanwezig moet zijn en hoe lang de draaidag ongeveer zal duren.

Figuranten begeleiding
In de meeste gevallen wordt je opgevangen door de productieassistent, wiens gegevens worden doorgegeven bij de incheck. Bij deze persoon kun je met je vragen terecht. In sommige gevallen is er een setbegeleider van 4 Tops Casting aanwezig op de set.

Draaidag
Een draaidag duurt vaak lang. Na elke scène moet de set omgebouwd worden, neem dus een (studie) boek, of iets mee om de tijd te doden. Praten met anderen kan natuurlijk ook, zolang je de opnames niet verstoort.

Kleding, Make-up en haar
Wanneer je op de set bent aangekomen en jezelf hebt aangemeld, zal iemand van de kledingafdeling je kleding komen 'checken'. Er wordt dan gekeken of je kleding past bij de sfeer van de scène en of de kleuren passen in het geheel. Neem altijd wat extra kleding mee. Mocht bijwerken van make-up en haar nodig zijn, dan komen de visagist en kapper vanzelf naar je toe.

Catering
Eten en drinken wordt meestal verzorgd, je bent dan wel afhankelijk van de catering die aanwezig is. De crew (filmploeg) eet vaak eerder dan de figuranten omdat zij dan ook eerder aan de slag gaan.

Betaling
Bij figuratiewerkzaamheden spreken we over een vergoeding, niet over verdiensten. Figureren kun je het beste zien als een hobby, in de meeste gevallen wordt je er niet rijk van. De vergoeding voor figureren ligt tussen de € 20,- en € 120,- per draaidag. In veel gevallen krijg je de vergoeding op de set of op de locatie, wanneer dit niet mogelijk is, dan ontvang je het bedrag per bank of giro. Zorg er daarom voor dat je rekeningnummer bij ons bekend is.

Quitclaim
Van de opdrachtgever/productieleiding krijg je op een draaidag een quitclaim of figuranten overeenkomst. Dit is een overeenkomst waarin je toestemming geeft voor de gemaakte opnames en dat je afstand doet van alle verdere rechten. Op dit formulier moet je personalia (naam, adresgegevens, sofi-nummer, etc.) worden ingevuld. Na ondertekening van het formulier wordt je vergoeding uitbetaald. De quitclaim blijft eigendom van de opdrachtgever/productieteam.

De regels van het spel
De opnameleider of regisseur zullen je vertellen wat je moet doen. Bijvoorbeeld tijdens een scène moet je bij 'actie' van achter een bureau opstaan en de deur uitlopen. Je beginpositie is achter het bureau, het opstaan en lopen is je actie. Bij ‘’gestopt ’’ of ‘’1e positie’’ loop je direct terug naar je beginpositie. Dan begint het weer van vooraf aan want een scène kan wel een paar keer opnieuw worden gedraaid. Probeer zo normaal mogelijk te doen, let niet op de camera en kijk er vooral niet in. Het komt vaak voor dat er aan je gevraagd wordt te praten, men bedoelt dan alleen de mond bewegen en geen geluid maken of andere handelingen te doen, zonder daarbij echt geluiden te maken. Het geluid wordt naderhand opgenomen.

Belangrijke punten
Een ongeschreven regel op de set is dat je in de wachtruimte blijft, zolang je niet op de set hoeft te zijn. De crew kan dan ongestoord verder werken. Mocht je nodig zijn op de set, dan zal je door productieassistent worden opgehaald.