Wij maken onderscheid bij de inschrijving in Burger figuranten en Geüniformeerde figuranten. Maak bij de inschrijving gebruik van het juiste formulier door op één van de onderstaande formulieren te klikken. De figurant die zich bij 4 Tops casting aanmeldt is verplicht een geldig kopie van een paspoort of ID mee te zenden. Als de figurant hier niet aan voldoet is 4 Tops Casting niet verplicht de figurant uit te (laten) betalen.

Wat kost de inschrijving?
Iedere nieuwe inschrijving bij 4 TopsCasting kost je nul euro.

4tops casting inschrijving

Hoe verder?
Op het moment dat wij een opdracht binnenkrijgen voor figuratie, dan selecteren wij een aantal mensen uit ons bestand die voldoen aan het profiel dat de opdrachtgever ons verstrekt. wij zorgen er voor dat iedereen die ingeschreven is naar voren wordt geschoven, de uiteindelijke keuze blijft bij de opdrachtgever. Het is daarom belangrijk dat je gegevens altijd actueel zijn. Zijn er veranderingen, geef die dan aan ons door. Als je wordt geselecteerd voor een opdracht, dan zullen wij je in eerste instantie vragen naar je beschikbaarheid. Een dag voordat de opdracht wordt uitgevoerd krijg je alle benodigde informatie. Op dat moment is de boeking ook definitief.

De boeking
Als je eenmaal bij ons ingeschreven staat, bellen wij je als we een opdracht voor je hebben, hoeveel je ervoor betaald krijgt en de manier van uitbetaling. Dit kan namelijk cash gebeuren (aan het einde van een draaidag) of op je rekening gestort. Bijna alle verdiensten die uitgekeerd worden is bruto (het is de verantwoordelijkheid van het model om de verdiensten op te geven aan de belastingdienst)

Als je geïnteresseerd bent, boeken wij jou als figurant, special of model. Je hoort dan om welke productie het gaat, wat de scène is, wat je rol is en waar het verhaal over gaat. Kinderen moeten zich houden aan de wet van kinderarbeid, de opdrachtgever en de ouders moeten zelf zorg dragen bij het naleven hiervan. 4 TopsCasting zorgt alleen voor de boekingen van de modellen.

Als een opdrachtgever een bepaald type zoekt, voor bijvoorbeeld een commercial, dan benadert hij/zij daar 4 TopsCasting voor. Deze krijgt een omschrijving waaraan het model moet voldoen. 4 TopsCasting gaat in het archief op zoek naar de geschikte kandidaten, waarna deze gepresenteerd wordt aan de opdrachtgever. Als de opdrachtgever een geschikte model heeft gevonden dan wordt deze geboekt voor een bepaalde datum en tijd. Ook kan er door de opdrachtgever gekozen worden om een casting te houden. Een casting houdt in dat er modellen uitgenodigd worden om zichzelf te komen presenteren. Vaak wordt men dan voorgesteld aan de regisseur, fotograaf en of producent.

Meestal is er iemand van 4 TopsCasting die je begeleidt. Je krijgt uiteindelijk bericht of je gekozen bent of niet. Je dient dan één werkdag van te voren tussen 13.00 en 18.00 uur contact met ons op te nemen. Als je op een zaterdag, zondag of maandag gaat filmen dien je dus op vrijdagmiddag te bellen tussen 16.00 en 18.00 uur. Wij geven dan de exacte locatie, de begin- en verwachte eindtijd en de naam van degene bij wie jij je op de set kunt melden. Als je hebt toegezegd mee te werken, rekenen wij 100 % op je. Iedereen die gevraagd wordt mee te werken is belangrijk voor de scène en kan niet zomaar vervangen worden op het laatste moment.

Wanneer je bij 4 Tops Casting ingeschreven staat, willen wij dat jouw gegevens bij ons altijd up to date zijn. Hiervoor verzoekt 4 TopsCasting jouw om je nieuwe gegevens of uiterlijke veranderingen direct door te geven, d.w.z. nieuwe foto's, verhuizing, haarkleur, zwangerschap, vakanties, nieuwe bankrekening etc. Met deze gegevens kunnen er voor alle partijen geen misverstanden ontstaan.Mochten er nog onduidelijkheden zijn of vragen, dan kan je ons altijd een e-mail: info@4topscasting.nl sturen.